maanantai 14. marraskuuta 2011

Karika

Loysin Suomessa ollessani organisaation, joka auttaa slumissa asuvia vanhuksia ja heidan huollettavaksia jaaneita orpoja lapsenlapsia. Vihdoin viime viikolla paasin kaymaan siella. Paikka on pieni peltihokkeli, joka kasittaa toimiston (ei sahkoja) ja kaksi muuta huonetta. Vanhuksia kay viikossa noin 600, joka paiva vahan yli 100. Koska vanhuksia on niin paljon, he kokoontuvat ulkona, satoi tai paistoi. Toinen sisatila on opiskelijoille, joita Kenian hallitus ja Maailmanpankki kouluttaa helmitoissa ja kemikaaleissa (tekevat siis koruja, shampoota, saippuaa yms). Korut on halpoja, vajaan euron korvikset, 5e laukut jne...

Viime viikolla teimme toisen opiskelijan kanssa databasea paikalla kayvista vanhuksista ja lomakkeen heille, jolla selvitamme mita vaivoja ja sairauksia heilla on ja kuinka monella on orpoja huollettavana. Teimem myos excel taulukon menoista ja tuloista (toisella opiskelijalla lappari, niin ei tartteta sahkoa). Seuraavana tehtavana on varainkeruu ja teltan saaminen ulos, jotta vanhukset on suojattu sateelta ja auringon paisteelta. Minun oli tarkoitus tehda ne viime viikon lopulla, mutta torstaina ei ollut sahkoja moneen tuntiin ja perjantaina Torkymoykky sairastui. Sain kuitenkin tehtya infopaketit ravitsemuksesta ja hygieniasta englanniksi. Opiskelijatoverini kaantaa ne sitten swahiliksi, silla harva vanhuksista puhuu tai ymmartaa englantia.

Varainkeruuseen ajattelimme hyodyntaa opiskelijoita. He tekevat koruja Karikan logolla, joita myydaan eri tilaisuuksissa ja nettisivuilla. Teltan saamikseksi ajattelin olla ytheydessa eri organisaatioihin ja tahoihin, jos saisimme teltan lahjoituksena.. Saa naha mita saan aikaseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti