torstai 17. marraskuuta 2011

Joululoma lahestyy

Lapsilla alkaa joululoma ensi viikon torstaina. Talla viikolla heilla on ollut kokeita, matematiikka ja aidinkieli. En tieda tekevatko he edes koulussa muuta, silla laksyna on aina 'numberwork' ja 'language'. Kuten arvata saatta matematiikka on helpompaa, silla kielella ei ole valia. Yhteen- ja vahennyslaskut sujuvat jo Arripurrilta. Torkymoykky harjoittelee numeroiden kirjoittamista. Language onkin vaikeampi, kirjainten kirjoittaminen jo sujuu Arripurrilta (Torkymoykyn kirjaimet on aika hienoja myos!), mutta lukeminen...pitaako 5-vuotiaan osata lukea? Ma en osaa opettaa lukemaan englanniksi, en tieda miten pitaisi opettaa. Suomessa on kirjain vastaa aannetta, mutta ei englanniksi...Joten Arripurri opettelee ulkomuistista sanoja, kuten cat, leg jne..

Joululoma kestaa yli kuukauden. En tieda mita teen mun vapaaehtoisduunin kanssa. Sovimme ranskalaisen opettajan kanssa, etta han tulee kahdesti viikossa (onneksi tulee veronpalautukset!). Joten parina paivana viikossa paasen sinne. Tietystikaan Mumella ei ala joululoma kuin vasta pari paivaa ennen jouluaattoa, joten oikeastaan minnekaan emme voi menna :( 

Karikan kautta paasin talla viikolla World Visionin foorumin. Todella mielenkiintoista! Aiheena oli yhteisot ja organisaatiot, jotka toimivat yhteison hyvaksi. Paikalle oli kutsuttu organisaatioita lahialueelta. Joten mukana oli myos Karika. Ainoana ei-afrikkalaisena sain ajanpitajan roolin, tehtavani oli aikatauluttaa tea ja lunch break ja pitaa esitykset 20min mittaisina. WV kertoi roolistaan alueella ja miten se on auttanut heikossa asemassa (lahinna lapsia) alueella. Meidan tehtavana oli pohtia omaa rooliamme ja miten WVn tehtavaa alueella voisi kehittaa. Ensi viikolla on HIV/AIDS konferenssi, johon aion myos osallistua. Kerronpa sitten lisaa, minkalaista siella oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti