torstai 27. lokakuuta 2011

Chakula

Ruoka, sen ostaminen ja valmistaminen vie paivassa paljon aikaa. Aikani kuluksi ajattelin jakaa kanssanne paikallista ruuan hintatasoa ja laatua ja tietysti makua :)

Torilta saa suurimman osan kasviksista ja hedelmista. Hinta riippuu kasviksen kunnosta ja koosta. Keskikokoisia, ei matia, tomaatteja saa 5-6kpl ksh20. Banaanit on ksh 5/kpl, ananas (kokonainen) ksh 100-150, omenat ksh30/kpl, mandariini (tai mika lie onkaan) 6-8kpl ksh 20-30.

Leivat, riisit ja jotkut kasvikset ostan kaupasta. Esim torilla ei saa kurkkua (kilohinta ksh179), broccolia (ksh99/kg), kukkakaalia (ksh99/kg). Leipa 400g on ksh 39, margariini 500g ksh 110.Maito purkissa (uht) on ksh 113/litra tai ksh 60?500ml. Pusseissa maito 500ml ksh 45. Oon aina ostanut maidon purkissa, tanaan paatin kokeilla pussimaitoa :O

Meilla ei kotona ole jaakaappia, pakastinta, hellaa eika uunia. (Kiitos ihanan lukijani, joka korjasi edellisessa postauksessa olevan virheen, eli ruoka valmistetaan trangialla.) Ruoan sailytys ja valmistaminen on siksi hieman hankalaa. Tai niin voisi luulla. Margariini yms maitotuetteet pidetaan huoneenlammossa!! Toistaseks ei olla saatu vatsatautia.. Myos valmistetut ruuat jatetaan huoneenlampoon yonkin yli, jos ruokaa on viela jaljella.

Yleensa syomme lounaaksi ja paivalliseksi riisia ja papuja. Sipulia ja tomaattia kuluu paljon, silla ne pohjana kaikelle ruoalle (namnam). Valilla toiset syo ugalia (ei kiitos minulle), kaaliporkkanaraastemossoa, vihreita kasviksia (joiden nimia en tieda, mutta nayttaa ruohon ja pinaatin sekotuksilta). Torkymoykky ja Arripurri ei oikeen perusta naista vihreista rehuista eheh. Lihaa talossa syodaan harvoin ja kalaa myos. Soijarouhetta ja paloja (jotka taalla on hyvia) kaytamme myos paljon, teen pastakastikkeita yms jotta ei aina tulisi riisia syotya. Ja tieysti chapateja syomme useasti!! Namnam. Hedelmia syodaan aivan liian harvoin ja vahan, silla lapsille tarjotaan yleensa dinneriksi ja supperiksi riisia/ugalia/pastaa ja sitten papuja/soijaa/kasviksia. Tosin jaoin vahan ravitsemustietouttani ja sanoin, etta supperiksi lapsille kay hyvin hedelmat ja puuro/jogurtti (jos saadaan kylmina). Aluksi naa soi pelkkaa spaghettia/noodeleita... kavin ostaa kauheet kasat papuja, joita laitan likoomaan joka ilta, etta lapset saa proteiineja kanssa.

Taman paivan herkullinen aamiaiseni koostui ananaksesta ja samosaksista. Namnam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti